Újból meghackelték a közismert szoftvercéget

laptop notebook programozás számítógép kódolás
A kép csak illusztráció
Vágólapra másolva!
Az IOBitnek egy hét alatt sem sikerült kommentálnia az előző zsarolóvírusos katasztrófát.
Vágólapra másolva!

Folytatódik a teljesnek tűnő üzemzavar az IOBitnél, a vállalat elsősorban a számítógépek sebességének fokozása kitalált szoftvereket fejleszt, de a BitDefendertől technológiát licencelve vírusirtót is kínál. Mint múlt kedden beszámoltunk róla, egy bűnözői csoport feltörte a támogatási fórumát, zsarolóvírust tartalmazó promóciós oldalt helyezett el rajta, majd a fórumozóknak kiküldött e-mailben a ransomware telepítésére próbálta rávenni őket.

A kép csak illusztráció Forrás: Tim Gouw / Pexels

Az IOBit illetékesei ezután leállították a fórumot, törölték a kártevőt kínáló promóciós oldalt, ám a visszakapcsolása után továbbra is adware szkriptek voltak rajta, ezek a linkekre való kattintáskor felnőtt webhelyekre irányították a látogatókat.

Ezzel nem ért véget a kálvária, a bűnözők a hétvégén megint betörtek a fórumba, ám ezúttal szimplán eltüntették azt, a helyén pedig egy üzenetet hagytak, miszerint az idézőjeles antivíruscég egy hét alatt sem volt képes biztonságossá tenni a szerverét. Az üzenetben százezer DERO kriptovalutát (bő 19 millió forintot) követeltek, különben a fenyegetés szerint további hackelések és szivárogtatások jönnek.

Hírünk írásakor az IOBit fóruma már nem volt elérhető, az illetékesei ezúttal remélhetően képesek és hajlandóak lesznek biztonságossá tenni a szervert, továbbá a rajta futó fórummotort.

A cég elképzeléseit teljes homály fedi, egyelőre még az első hackelés és kártevőterjesztés kapcsán sem volt hajlandó egy árva kukkot sem szólni, ami abszolút megdöbbentő és vállalhatatlan magatartás. Nemcsak önmagától nem ad információt az ügyben, de az aggódó felhasználók és a médiamunkások megkereséseire sem reagál.

Kontextusként a webhelyén azzal dicsekedik az IOBit, hogy az Advanced SystemCare alkalmazását világszerte 250 milliónál is többen használják, azaz nem egy apró és jelentéktelen cégről van szó.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!