Elvette a The Witcher 3: Wild Hunt koronáját a kritikai elismerések számában.

Január közepén már beszámoltunk 2020 legtöbb év játéka díjat besöpört játékairól, azonban az elismeréseket számon tartó Game of the Year Awards Tracker készítőjének időközben további információk jutottak a birtokába, hiszen nem mindegyik kiadvány hirdette ki addigra a győztest, és nem mindegyik közönségszavazás zárult le.

The Last of Us Part IIForrás: Naughty Dog

Az időközben eltelt úgy két hétben alapvetően két érdemi változás történt a TOP10-ben: az Assassin's Creed Valhalla és Yakuza: Like a Dragon bezsebeltek még egy-egy újabb díjat, így a Microsoft Flight Simulatornak már két további játékkal kell osztozkodnia a kilencedik helyen. Az üressé vált tizedik helyre az Ori and the Will of the Wisps jött be három év játéka elismeréssel.

Ami ennél érdekesebb, hogy teljes konkurenciát drámaian elnáspángolt The Last of Us Part II begyűjtött további 45 év játéka díjat, így most már 261-nél tart. Ezzel minden idők legtöbb év játéka díjat kapott terméke lett, a korábbi csúcstartó The Witcher 3: Wild Hunt annak idején 260-at kapott.

A CD Projektnél tartva a Cyberpunk 2077 továbbra is az ötödik helyen van a listán, de közben szerzett három plusz elismerést, így a rettenetes állapota ellenére is el tudott hozni 23 év játéka díjat.

A hírünk írásakor aktuális toplista:

  1. The Last of Us Part II – 261
  2. Hades – 53
  3. Ghost of Tsushima – 49
  4. Animal Crossing: New Horizons – 25
  5. Cyberpunk 2077 – 23
  6. Final Fantasy VII Remake – 20
  7. Doom Eternal – 12
  8. Half-Life: Alyx – 9
  9. Microsoft Flight Simulator / Assassin's Creed Valhalla / Yakuza: Like a Dragon – 4 (holtverseny)
  10. Ori and the Will of the Wisps – 3

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!