Állítólag a Mate és a P szériát is eladná a Huawei

Vágólapra másolva!
A Huawei tagadja a jelentéseket, de ugyanígy tett a Honor eladása előtt is.
Vágólapra másolva!

Kevesebb mint egy éve még a világ legnagyobb okostelefon-gyártója volt a Huawei, most pedig úgy elindult a mobilpiaci lejtőn, hogy sok elemző szerint rövidesen a statisztikákból is eltűnik. Ráadásul a Honort is kénytelen volt eladni a vállalat azért, hogy a márka életben maradhasson. A Reuters szerint ugyanígy tenne a Mate és P szériákkal a Huawei, egy, a kínai kormány által üzemeltetett konzorcium kezébe kerülhetnek a sorozatok.

Forrás: digital camera world

A megbeszélések állítólag már hónapok óta tartanak, de még nem született végleges döntés. A Mate és a P szériák kulcsfontosságúak voltak eddig a Huawei számára, az eladások és a bevételek jelentős részét ezek adták.

A Huawei szeretné folytatni a mobilgyártást (a csúcskategóriában is), de a szigorú amerikai korlátozások miatt közel minden partnerétől el van vágva. Belsős források azt állítják, a Huawei nem bízik benne, hogy az új amerikai kormány feloldja a korlátozásokat.

A Huawei tagadja a jelentéseket, és azt állítja, nem szándékozik eladni a Mate és a P szériákat. Érdekes módon azonban a Honor eladásának hírét is tagadta, később azonban hivatalosan is bejelentette ezt a lépést. A Honor azóta egyébként újra együtt dolgozik a MediaTek, Qualcomm, Intel, AMD, Sony, Micron, Microsoft, Samsung, SK Hynx cégekkel.