Az új James Bond-film, a Nincs idő meghalni elkészítésének folyamata nem mondható éppen simának. Daniel Craig eredetileg vissza sem akart térni a főszerepbe, ám még egyszer utoljára azért mégis elvállalta, a sorozatban jól bevált rendezővel, Danny Boyle-lal az élen.

Különböző problémák miatt azonban Boyle végül elhagyta a projektet, ami miatt az eredetileg 2019 novemberére tervezett film bemutatását eltolták 2020 elejére. 

Akkor talán még nem tudták, hogy az csak az első lesz a sokadik csúszás közül, és hogy ez milyen járulékos problémákat jelenthet majd. 

2020 elejére ugyanis már világszerte megjelent a koronavírus-járvány, ennek hatásaként pedig az új James Bond volt az egyik nagyszabású film, amit elsőként halasztottak el a vírus miatt. Akkor a stúdió még úgy látta, hogy 2020 novemberében be tudják majd mutatni, ez azonban nyilvánvalóan nem következett be, hiszen a mozik még világszerte zárva tartottak, mint ahogy zárva tartanak most is.

Forrás: Origo

Éppen ezért újabb késés következett: a stúdió már 2021 áprilisában tervezte mozikba küldeni James Bond új kalandját, de közben bebizonyosodott, hogy ez sem tűnik jó ötletnek, úgyhogy kicsit ciki ugyan, de újra eltolták a megjelenést, ezúttal 2021 októberére. Igaz, bennfentes források most már arról beszélnek, hogy könnyen lehet, hogy ebből 2022 lesz a végére. 

A kétévnyi csúszás önmagában sem kevés, de James Bond esetében különösen problémás, hiszen a szuperkémnek mindig a legújabb kütyüket kellene használnia. 

Egyrészt hogy néz már ki, hogy a világ legmenőbb titkosügynöke olyan készülékekkel jelenik meg, amit az egyszerű tinédzser már lassan meg sem ismer, olyan "régi", másrészt pedig ezek mögött természetesen sok-sok millió dolláros támogatási szerződések bújnak meg, a különböző gyártók pedig nem nézik jó szemmel, hogy a film csak csúszik, az általuk mutatni kívánt eszközök pedig közben elavulnak.

Forrás: Origo

Hogy pontosan milyen eszközöket fog használni Bond az új filmben, az egyelőre kérdés, de úgy tudni, hogy az órákat gyártó Omega, a cipőket készítő Adidas, és a pezsgős cég Bollinger is megjelent volna az akkor legújabb termékeivel, és persze ezekkel le is forgatták a jeleneteket, azonban idő közben az érintett cégek már újabb termékekkel álltak elő, és inkább azokat szeretnék mutogatni. 

De ami talán még fontosabb, hogy az új filmben Bond okostelefonját adó Nokia is rosszul járt. Ráadásul duplán. 

Eredetileg ugyanis Daniel Craig a Nokia 7.2-es telefont használta volna a filmben, amit aztán menet közben (többek között bizonyos jelenetek újraforgatásával) kicseréltek a Nokia 8.3 5G-re. Különböző források alapján arról lehet hallani, hogy a Nokia készülékeit gyártó finn HMD Global már egy újabb okostelefonnal szeretne majd megjelenni a filmben, ha az tényleg tovább csúszik.

Úgy tudni, hogy több gyártó is azt szeretné elérni a filmstúdiónál, hogy az érintett termékmegjelenítéssel kapcsolatos jeleneteket vegyék fel újra, vagy legalább ügyes vágási trükkökkel érjék el azt a hatást, mintha James Bond már az újabb készülékeket, kütyüket és egyéb márkás termékeket használná.