Helyreállt a nemzetközi warezközösség

kalóz kisfiú szemkötő warez
A child dressed as a pirate takes part in a Halloween party at the US military camp Bondsteel near the town of Ferizaj on October 30, 2015. AFP PHOTO/ARMEND NIMANI / AFP / ARMEND NIMANI
Vágólapra másolva!
Nem tartott sokáig az augusztus végi razzia drámai hatása.
Vágólapra másolva!

Tavaly augusztus végén az USA Igazságügyi Minisztériuma és az Interpol egy nemzetközi razzia keretében filmeket és sorozatokat megosztó csoportokra sújtottak le, elsősorban a SPARKS és a vele kapcsolatban álló csapatok voltak a célkeresztben, két személyt sikerült letartóztatni az akció során.

A kép csak illusztráció Forrás: AFP/Armend Nimani

Ez akkora zűrzavart és félelmet váltott ki a globálisan releváns kalózcsoportok között, hogy további információk érkezéséig a jókora részük felfüggesztette a tevékenységeit, egyes csapatok még a tagjaik azonosítására potenciálisan alkalmas nyomokat is próbálták eltüntetni maguk után. Ennek megfelelően körülbelül a tizedére esett a torrentoldalakon újonnan elérhetővé tett tartalmak mennyisége.

A TorrentFreak beszámolója alapján nem tartott sokáig a razzia hatása, körülbelül két héttel az akciót követően elkezdett visszatérni az élet a kalózcsoportokba, azóta pedig folyamatosan növelték az újonnan elérhetővé tett tartalmaik mennyiségét. Körülbelül öt hónappal a botrányt követően mára ugyanott van a nap mint nap megosztott kalóz filmek és sorozatepizódok mennyisége, mint a rajtütést megelőző héten, azaz teljesen helyreállt a kalózközösség működése.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!