Kideríthető a pontos mobilnetes lefedettség

mobilozás, mobil, telefon, mobiltelefon, illusztráció, férfi
Vágólapra másolva!
Összehasonlíthatóvá váltak a Speedtest mobilappal a szolgáltatók.
Vágólapra másolva!

Párját ritkító funkciót kapott az internetkapcsolat sebességének mérésére kitalált Ookla Speedtest mobilapp, képes szolgáltatónként mutatni egy térképen a mobilnetes lefedettséget. Az új funkció sejthetően a felhasználók által szolgáltatott adatokon alapul, így a Speedtestnek rendkívül életszagú adatai vannak arról, hogy hol és milyen mobilnet érhető el.

A kép csak illusztráció Forrás: Shutterstock

Az újdonság jelen pillanatban csak a mobiltechnológiák elérhetőségét jelzi: a fekete cellákról nincs adat, a vörösökben nincs térerő, a sárgákban csak 2G/3G adatkapcsolat van, a türkiz már 4G/LTE elérhetőségét jelzi, míg a kék 5G-s mobilnetre utal. A képernyő alján lévő szolgáltatónévre koppintva váltani lehet a mobilszolgáltatók között, így összehasonlítható a lefedettségük.

A térkép sajnos tipikus letöltési és feltöltési sebességeket nem képes mutatni, így nem használható annak a kiderítésére, hogy egy specifikus helyen melyik szolgáltató kínálja a leggyorsabb mobilnetet.

Összehasonlíthatóvá vált a mobilszolgáltatók lefedettsége a Speedtest appban Forrás: Origo

Ettől függetlenül az Ookla appjának új funkciója nagyon hasznos lehet például az utazások és üdülések megtervezésekor, vagy ha valaki félreeső helyen lévő ingatlant vásárolna, és kíváncsi a mobilnet puszta elérhetőségére.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!