Hamarosan AMD chipeket is gyárthat a Samsung

Vágólapra másolva!
Egyes APU-k és GPU-k gyártását szervezheti ki a Samsunghoz az AMD.
Vágólapra másolva!

Nem is olyan régen kerültek elő azok a jelentések, amelyek szerint az Intel a processzorgyártásának egy részét kiszervezi a TSMC-hez. A gyártás nagyját azonban csak a 3 nm-es technológia megérkezése után veszi át a TSMC, erre 2022 második felében kerülhet sor. Ezzel párhuzamosan pedig azt beszélik, hogy az AMD is kiszervezne, itt egyes APU-k és GPU-k gyártása kerülhet más céghez, konkrétan a Samsunghoz.

Forrás: amd

Megbízhatónak tartott dél-koreai források állítják ezt, és állítólag azért van szükség az AMD részéről erre a nyitásra, mert a TSMC már rég teljesen le van terhelve, többek között az Apple megrendeléseivel is. Vagyis az AMD nem igazán tudja tovább fokozni a gyártást, a TSMC 5 nm-es kapacitásának nagy részét is az Apple foglalta le a hírek szerint. A Samsung segítsége így jól jöhet az AMD-nek.

Ami azt illeti, az AMD lehet a Samsung egyik első ügyfele, amely már a dél-koreai cég 3 nm-es gyártósorainak előnyeit élvezheti. Egyelőre azonban semmi sem hivatalos. Szakértők szerint ugyanakkor nincs könnyű helyzetben az AMD, ugyanis a TSMC 2 nm-es fejlesztéseibe az Apple és az Intel segít be, emiatt utóbbiak élvezhetnek prioritást a megrendeléseknél.