Állítólag mégis a Kia gyártaná az elektromos Apple autót - az Apple 3,6 milliárd dolláros befektetésre készülhet.

Dél-koreai források szerint az Apple és a Kia hamarosan megegyeznek egymással: a jövőben a Kia gyárthatja az elektromos Apple autót, az Apple pedig 3,6 milliárd dolláros befektetést eszközöl a dél-koreai márkába.

Az Apple és a Hyundai állítólag régóta egyezkednek már erről, az elektromos Apple autókat Amerikában gyártaná a Kia, akár már 2024-gyel kezdődően. Évi 100 ezer Apple autó készülhet először, később évi 400 ezer.

Forrás: hyundai

Iparági források szerint az Apple azért akar a Hyundai partnere lenni, mert annak az E-GMP platformjára fáj a foga, továbbá Amerikában akarja végeztetni a gyártást. Erről a Kia gondoskodna a hírek szerint, az Apple pedig a szoftverre, az önvezető funkcióra, a felhasználói élményre, az akkumulátorokra, félvezetőkre, belső dizájnra és az Apple termékek integrálására koncentrálna. Az Apple autó állítólag szuperprémium lesz, nagyságrendekkel többe kerül majd, mint a többi elektromos autó. Ezzel pedig az Apple partnerei is jól járhatnak (többek között a PSA is besegíthet a fejlesztések felgyorsításában).

Korábbi hírek szerint a Hyundai vezetőségét megosztotta az Apple-lel való együttműködés ötlete, egyes vezetők állítólag attól tartanak, hogy a publikum szemében a Hyundai az Apple bérgyártójának tűnik majd, a dicsőség pedig az almás vállalaté lesz.