Soron kívüli vészfrissítést kapott a Chrome

Vágólapra másolva!
Aktív kihasználás alatt álló, kritikus sérülékenységet javítottak benne.
Vágólapra másolva!

A Google Chrome számítógépes felhasználóinak érdemes meggyőződniük arról, hogy a böngésző éppen legfrissebb, 88.0.4324.150-es verziószámú kiadását használják. Ezt a [Főmenü] → [Súgó] → [A Google Chrome névjegye] opciót kiválasztva tudják megtenni, ha pedig még nem települt volna az aktuális kiadás, akkor az információs lap megnyitására a böngésző letölti majd a patchet.

Google Chrome Forrás: Origo

A nagy sietség oka, hogy a mostani soron kívüli frissítésben a Google egy kritikus besorolású, aktívan kihasznált sérülékenységet szüntetett meg. Hírünk írásáig a vállalat még nem hozta nyilvánosságra a nulladik napi sebezhetőséggel kapcsolatos részleteket, ám ezt hamarosan megteszi majd, mikor a felhasználók többségénél már települt a javítás.

Egyelőre annyit tudni a hibáról, hogy január második felében jutott a Google tudomására, észak-koreai hackerek használták ki a célpontjaik számítógépeibe való bejutásra, egyszerűen csak rá kellett venniük az áldozataikat egy támadó kódot tartalmazó webhely megnyitására.

Az ilyen jellegű „drive by" támadásokat lehetővé tevő bugok a messze legsúlyosabbak az összes sérülékenység közül, de az elmúlt években a böngészők általános biztonsági szintjének drámai megugrása miatt szerencsére nagyon ritkává váltak.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!