Hét kijelzőt kapott a felfoghatatlan laptop

expanscape aurora 7
Expanscape Aurora 7
Vágólapra másolva!
Asztali számítógépes komponensek találhatóak a burkolata alatt.
Vágólapra másolva!

Minden idők talán legnehezebben értelmezhető laptopját mutatta be az Expanscape nevű startup, az Aurora 7 modell hét darab beépített kijelzővel rendelkezik. A jelenleg működőképes prototípus fázisban lévő gépet elsősorban egyes informatikai és kereskedői szakmákban dolgozóknak találta ki a cég, azaz erősen specializált megoldásról van szó.

Expanscape Aurora 7 Forrás: Expanscape

A kijelzői közül négy darab 17,3 hüvelykes és 3840×2160 pixel felbontású, a másik három pedig 7 hüvelykes és 1920×1080 pixeles. A gép belsejében asztali számítógépes hardverek dolgoznak: Intel Core i9-9900K processzor, NVIDIA GeForce GTX 1060 videokártya, 64 GB RAM, továbbá összesen 4,5 TB háttértár került bele.

A körülbelül 12 kilogrammos laptop a kevésbé könnyen hordozható kategóriába tartozik, a számítógépes részét egy 28 wattórás akkucsomag látja el energiával, míg a monitorai 148 wattórás akkupakkot kaptak. Az Aurora 7 üzemideje a használati körülményektől függően olyan fél óra és egy óra között ingadozik, a hálózati töltőjével pedig lehetőség van a folyamatos üzemeltetésére.

Expanscape Aurora 7 Forrás: Expanscape

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!