Úgy néz ki, hogy szakított az Apple-lel a Hyundai és a Kia

Vágólapra másolva!
Állítólag már nem folytatnak megbeszéléseket az Apple-lel, pedig nemrég már a gyártás 2024-es indulásáról cikkeztek sok helyen.
Vágólapra másolva!

Bár évek óta pletykálnak már elektromos Apple autóról, az utóbbi hónapokban több okból is a figyelem középpontjába került a téma. A tech szektor és a befektetők nem csak a bitcoinért őrülnek meg mostanában, hanem az elektromos autókkal foglalkozó cégekért, ötletekért is. Amikor pedig kiderült, hogy az Apple és a Hyundai arról tárgyalnak, hogy a Kia gyártja majd az elektromos Apple autót a Hyundai megoldásai alapján, akkor elszabadultak a vélemények, minden irányból.

Forrás: 9to5mac

A Bloomberg szerint ugyanakkor a Hyundai és a Kia többé nem tárgyal az Apple-lel a projektről, a megbeszéléseknek vége szakadt.

Azt megerősítette a Hyundai, hogy valóban egyeztettek az Apple-lel, de azt is hozzátették, hogy több más gyártóval is tárgyalt a cupertinói cég.

Mindez elég nagy visszalépés azokhoz a jelentésekhez képest, amelyek szerint már 2024-ben elindította volna a Kia a gyártást Amerikában, a Hyundai E-GMP platformjával, az Apple pedig a szoftvert és a termékei integrációját építette volna be.

A Nikkei egyébként úgy tudja, hogy az Apple hat japán autógyártóval is tárgyal.