Most a laptopokat kapkodhatják el a vásárlók elől a kriptobányászok

Vágólapra másolva!
A jelentések szerint hiány lehet a GeForce RTX 30-szériás GPU-t rejtő laptopokból, mert ezekkel is ethereumot bányásznak.
Vágólapra másolva!

Több hete lehet már hallani azokat a híreket, amelyek szerint a kriptopénzeket bányászók már a laptopok piacán is készlethiányokat okoznak, mert elkezdték felvásárolni az összes notebookot, amiben az NVIDIA új GeForce RTX 30-szériás mobilos GPU-i találhatóak.

A legutóbbi jelentésekben erre már bizonyítékot is mutattak, számos olyan fotó került elő, amin gamerlaptopok tömegeivel bányásszák a digitális pénzt. A tippek szerint ezúttal ethereumot bányásznak ezekkel a játékosoknak szánt laptopokkal.

Forrás: GodfishBTCer

A bányászok azért kezdték el elkapkodni ezeket a laptopokat, mert az új mobilos GeForce GPU-k elég nagy számítási teljesítménnyel rendelkeznek ahhoz, hogy bányászatra is bevethetőek legyenek. Egy bányász azt is megmutatta, hogy egy RTX 3060-at tartalmazó laptoppal egy kávézás alatt kitermeli a kávéja árát, és áramért nem is kell fizetnie. Ezek a gamerlaptopok persze nem olcsóak, legalább 1000 dollárba kerül egy ilyen gép, amiből általában több tucatot vagy több százat vesznek a bányászok.

Az ethereum értéke egyre nő, a gamerek pedig egyre dühösebbek: nehéz asztali videokártyát és gamerlaptopot szerezni, emellett pedig ezek vételárai is folyamatosan csak emelkednek emiatt.