Baj lehet a PlayStation 5 gamepadjével

sony playstation 5 ps5 dualsense gamepad játékvezérlő kontroller
Sony PlayStation 5 DualSense gamepad
Vágólapra másolva!
Egy ügyvédi iroda máris vizsgálja a Sony perbe fogásának lehetőségét.
Vágólapra másolva!

A Sony PlayStation 5 talán legkevésbé értékelt fejlesztését a kontrollere jelenti, a játékok általi megfelelő használata esetén az adaptív ravaszai és a jobb vibrációs funkciója meglepően sokat hozzátehet a játékélményhez. Részben ezért is volt bajban a konzol reklámozásával a Sony, az internetes prezentációk során nem tudta megfelelően átadni a közönségnek, hogy ezek valóban számítanak.

Sony PlayStation 5 DualSense gamepad Forrás: Sony

A tárgyra rátérve úgy tűnik, hogy baj lehet a DualSense névre keresztelt játékvezérlővel: folyamatosan gyűlnek az internetes panaszok, hogy az analóg karjai nem létező mozdulatokat regisztrálnak, avagy driftelnek. Ez a probléma többek közt a Nintendo és a Microsoft gamepadjeit is érinti, tipikusan a kar mozgásait elektromos jelek formájában értelmező potenciométer kopásából fakad, de maximum három hónapnyi használat után ilyen hibának még nem szabadna jelentkeznie.

Egyelőre lehetetlen megítélni, hogy a konzolt megvásároltak mekkora hányadánál jelentkezett a probléma, ám a Nintendót épp ugyanezen hiba miatt perlő Chimicles Schwartz Kriner & Donaldson-Smith ügyvédi iroda kérdőíves módszerrel máris aktívan érdeklődik a téma iránt, kész mielőbb csoportos pert indítani a Sony ellen az Egyesült Államokban.

A Sony egyelőre nem reagált a meghibásodások hírére, azonban az ügyvédi iroda bánatára egy darabig valószínűleg kénytelen lesz az összes driftelő DualSense-et garanciában javítani, ami miatt nehéznek bizonyulhat pert indítani ellene a fogyasztók megkárosítására hivatkozva.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!