Konyhai gépek, amelyek árából autót lehet venni

milliós, konyhai, gépek
Dolce & Gabbana X SMEG Fridge. Ez történik, ha egy divatcég felel a hűtő dizájnjáért.
Vágólapra másolva!
A "luxuscikk" szóról a legtöbb embernek általában az ékszerek, órák vagy az autók ugranak be. Pedig ha jobban belegondolunk, az élet minden területén megtalálható a legfelső, prémium kategória. Legyen szó ruhákról, bútorokról, szállodákról, vagy akár ételekről, mindenhol találkozhatunk az igen magas nívót képviselő, ám igen sokba kerülő, gyakran túlárazott termékekkel.
Vágólapra másolva!

Ez alól a konyhai gépek hatalmas családja sem lehet kivétel. Ebben a termékcsoportban is megtalálhatóak a döbbenetesen drága készülékek, amelyek annyiba kerülnek, mint egy autó, vagy akár egy lakás. Ezekből gyűjtöttünk.

Friss narancslé milliókért

A frissen facsart gyümölcslé tényleg remek dolog, és az ember azt gondolná, hogy viszonylag egyszerűen és olcsón elkészíthető. De nem minden esetben. Hiszen a pár ezer forintos masinák mellett bizony ott figyel a Hammacher brutális teljesítményű konyhai facsarója. A Juicer segítségével pillanatok alatt az egész család számára készíthető üdítő és egészséges nedű.

Hammacher Juicer - narancslé milliókért Forrás: Hammacher

A dolog szépséghibája csak az, hogy mindezért horribilis pénzt kérnek el, hiszen a gépért 10 000 dollárt, azaz hárommillió forintot kell letenni az asztalra. Az amerikai cég kínálatában egyébként megtalálható számos furcsa termék, szóval annyira azért nem vagyunk meglepve, hogy facsaróban is tudtak extrém termékkel előállni, de azért az árazás láttán egy pillanatra megfagyott az ereinkben a vér. Ennyi pénzért konkrétan egy teljesen jó autót lehet már vásárolni.

Dolce & Gabbana hűtő

A Dolce & Gabbana milánói székhelyű divatház a közelmúltban egy projekt erejéig összeállt a SMEG nevű, alapvetően konyhai termékeiről ismert céggel. Az együttműködésnek köszönhetően született meg néhány limitált szériás termék, többek között egy hűtőszekrény is.

Dolce & Gabbana X SMEG Fridge. Ez történik, ha egy divatcég felel a hűtő dizájnjáért Forrás:Dolce & Gabbana

A technikáért értelemszerűen a SMEG felelt, a figyelemfelkeltő külső megalkotását pedig a D&G vállalta magára. Nem is hazudtolták meg magukat, aminek eredményeként egy egészen elképesztő külsejű masina született meg.

A Dolce & Gabbana X SMEG Fridge nemcsak dizájnjában meghökkentő, hanem árazásában is. 50 000 dollárt, azaz nagyjából 15 millió forintot kértek el érte. Igen, egy hűtőszekrényért.

Elszívó? Kincs!

A kellemetlen szagoktól a konyhát megszabadító elszívó berendezés akár már 20-30 000 forintért is beszerezhető. Ennyi pénzért már egész hatékony és márkás eszközöket lehet kapni, de a határ itt is a csillagos ég. Szó szerint. A német Gaggenau kínálatában ugyanis megtalálható egy olyan termék, amely ezeknél százszor többe kerül.

Szagelszívó brutális árazással. Ez a Gaggenau AL 400 Forrás: Origo

Ez a Gaggenau AL 400, amely jelenleg 2 260 000 forintos áron vásárolható meg. A pultba süllyeszthető, motoros elszívó nemesacélból készült, borzasztóan hatékony, rendelkezik beépített lámpatesttel és nagyon elegáns. De hát ennyi pénzért ez a minimum. A Gaggenau AL 400 konkrétan az a termék, aminél nem nagyon van értelme ár/érték arányról beszélni, itt a nevet, a kézimunkát, a német tervezést és a luxus imázst kell megfizetni.

Fekete arany

Van, aki az olajat hívja fekete aranynak, de elnézve a Venus Century Espresso Machine nevű terméket, megváltozhat a véleményünk. A Victoria Arduino nevű patinás olasz márka századik születésnapjára készített jubileumi otthoni kávéfőző ugyanis 20 000 dollárba, tehát mintegy 6 millió forintba kerül.

Venus Century Espresso Machine: Kávéfőző vagyonokért Forrás: Victoria Arduino

Ez azért nem a kotyogós, vagy pláne az instant kávé kategória semmilyen téren. A készülék totálisan egyedi dizájnnal bír, külsejével megidézve a régi szép időket. Természetesen a lehető legjobb minőségű alapanyagokból készült, a legmodernebb technológiákat felhasználva. De az az igazság, hogy józan ésszel belegondolva, még így sem biztos, hogy megér hatmillió forintot.

Fagyasztófiók horror áron

Az olasz Frigo2000 nevű cég rengeteg márkanév alatt futtatja a termékeit. Ezek közül az egyik legviccesebb a Sub-Zero, hiszen e márkanév a hűtéssel kapcsolatos berendezéseiket takarja.

A nevét pedig a Mortal Kombat játék egyik karakterétől kölcsönözték, akinek a speciális támadása a jégfújás volt.

A Sub-Zero fagyasztója is pokolian drága. Forrás:Sub-Zero

A Sub-Zero termékek nem olcsók, de még közülük is kiemelkedik az egyébként eléggé szimplának tűnő fagyasztófiók. Ez az egyszerűnek tűnő, alapvetően zöldségfélék tárolására kitalált eszköz ugyanis 4500 dollárt, azaz 1 335 000 forintot kóstál. Elképesztő és szürreális az egész. Ez ugyanis nem egy látható készülék, ezzel nem lehet villogni, hiszen beépített eszköz révén gyakorlatilag észrevehetetlenül bújik meg a konyhabútorban. A hasonló tudású, prémium ligás fagyasztók ezen ár töredékéért már beszerezhetőek. Igaz, azokon nincs rajta a Sub-Zero márkajelzés.

Pénzturmix

Ha hiszi, ha nem, a turmixgépek között is létezik luxuskategória. Ezen szűk réteg képviselője a Blendtech Stealth nevű masina, ami potom 700 000 forintért vásárolható meg. Ennyi pénzért az ember joggal várná el, hogy a termék maga pucolja meg a gyümölcsöt-zöldséget, és szervírozza az elkészült matériát. De a valóságban erről csak le kell mondani.

A Blendtech Stealth mindennel megbirkózik, ám az ára kegyetlenül magas. Forrás:Blendtech

A Blendtech Stealth "csupán" egy bitang nagy teljesítményű, maximálisan megbízható, minden alapanyaggal stabilan megbirkózó hibátlan otthoni masina.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!