Nagyot nőtt a terabájtos internetezők aránya

laptop notebook coffee kávé kávésbögre internet
Vágólapra másolva!
Az USA-ban egy év alatt megduplázódott az arányuk a vezetékes internetezők körében.
Vágólapra másolva!

A kevésbé szerencsés helyeken élő internetezők számára a mai napig technikailag lehetetlen, hogy tipikus használat mellett a havi adatforgalmuk átlépje az 1 terabájt (1000 GB) határt, azonban a gyors kábelnettel rendelkezők esetében ez nem akkora kihívás. A többségük csak azért nem bonyolít ekkora adatforgalmat, mert egyszerűen nem tesz olyasmit, amivel sikerülne elérnie ezt a szintet.

A kép csak illusztráció Forrás: Startup Stock Photos / Pexels

Az OpenVault friss beszámolója szerint a koronavírus-járvány miatti otthoni dolgozás és szórakozás miatt megduplázódott a terabájtos határt átlépők aránya az Egyesült Államokban. A tavalyi utolsó negyedévben az amerikai internet-előfizetők 14,1 százaléka tartozott a terabájtos ügyfelek közé, míg egy évvel korábban, azaz a járvány nemzetközi kitörése előtt még csak 7% volt az arányuk.

Kontextusként a tavalyi utolsó negyedévben 294 GB volt az előfizetők átlagolt adatforgalma, szemben az egy évvel korábbi 191 GB-tal. További érdekesség, hogy tavalyi utolsó negyedévben 2,2% volt az „extrém" kategóriás előfizetők aránya, ők valamilyen módon képesek havi 2 terabájtnál is nagyobb adatforgalmat összehozni. A harmadik negyedévben még csak 1% tartozott ebbe a kategóriába, sajnos az éves összehasonlításhoz nem áll rendlekezésre adat.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!