Így sem kapott még senki gyors internetet

aaron epstein at&t
Aaron Epstein
Vágólapra másolva!
Hárommillió forintos újsághirdetésben panaszkodott egy öregúr.
Vágólapra másolva!

A világ minden táján problémát jelent, hogy az internetszolgáltatók a várható megtérülési számítások láttán nem hajlandóak bizonyos helyeken modernizálni az infrastruktúrájukat, vagy egyáltalán kiépíteni azt. Így járt az észak-hollywoodban élő Aaron Epstein is, a 90 éves üregúrnak annyira elege lett már a 3 Mbps sebességű AT&T internetszolgáltatásból, hogy feladott a nyomtatott The Wall Street Journalben 10 ezer dollárért (közel 3 millió forintért) egy nyílt levelet a távközlési cég vezérigazgatójának.

Aaron Epstein Forrás: Anne Epstein

Aaron Epstein ráadásul nem akármilyen ügyfél, 1960 óta használja az AT&T távközlési szolgáltatásait. Panasza szerint nem csak őt zavarja a rendkívül lassú internet, a környéken rengeteg a kreatív iparban dolgozó él, számukra különösen irritáló az alsó hangon 15 évvel ezelőtti színvonalú netszolgáltatás.

Epstein hirdetése komoly szenzációt keltett, rengeteg sajtóorgánum számolt be színes hírként a hirdetéséről, tévéstábok készítettek vele interjúkat. Még Stephen Colbert esti Late Show beszélgetős műsorában is előkerült az ügy, a műfajában piacvezető tévéadást 8+ millióan követik az USA-ban.

Nem is maradt el a siker, a hirdetés megjelenését követő napon már kopogtak is Epsteinhez az AT&T emberei, hogy behúzzák a házába az optikai internetet, pár nappal később pedig már lefelé és felfelé is 300 Mbps sebességű internete volt.

Eközben az AT&T vezérigazgatója személyesen is felhívta, ám a szomszédainak félig-meddig rossz hírrel szolgált: náluk csak valamikor egy éven belül lesz modern netszolgáltatás.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!