Még februárban piacra kerül a GeForce RTX 3060

gigabyte geforce rtx 3060 gaming oc 12g videokártya grafikus kártya
Gigabyte GeForce RTX 3060 GAMING OC 12G
Vágólapra másolva!
Viszont arra nem érdemes számítani, hogy ténylegesen kapható is lesz.
Vágólapra másolva!

Az NVIDIA megerősítette az eddigi legolcsóbb GeForce RTX 3000 szériás videokártyájának jó ideje pletykált megjelenési dátumát, az RTX 3060 papíron 2021. február 25-én kerül kiskereskedelmi forgalomba. A 329 dolláros ajánlott fogyasztói árú termék olyan kétszer gyorsabb a GTX 1060-nál, és 10 százalékkal erősebb a közvetlen előd RTX 2060 modellnél, a második generációs RT-magjainak hála pedig számos támogatott játékban ténylegesen opció a valós idejű sugárkövetés bekapcsolása.

Gigabyte GeForce RTX 3060 GAMING OC 12G Forrás: Gigabyte

Ugyan a GeForce RTX 3060 az ajánlott áráért vagy nem sokkal többért alapvetően egy remek vételnek tűnik a gamerek számára, de nagyon jó eséllyel az iránta érdeklődők sokáig nem lesznek képesek vásárolni belőle. Ez nem szimplán a játékosok részéről mutatkozó nagy kereslet következménye lehet: erős a gyanú, hogy kriptovaluták előállítására is gazdaságos lesz, így raklapszámra vehetik azokat a bányászok.

A gamerek életét évek óta megkeserítő kriptobányászoknál tartva a napokban kiderült, hogy egyrészt már a GeForce RTX 3000 videovezérlős laptopokat is nagy tételben veszik, másrészt pedig újból felpörgött a bő négy éves GeForce GTX 1050 Ti tömeggyártása. Az utóbbira nem tartanak igényt a bányászok, így ténylegesen a gamereknél landolnak a készletek, és az egyre mellbevágóbb feláruk ellenére is jól fogynak.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!