Felújított változatot kap a Metro Exodus

metro exodus enhanced edition videojáték
Metro Exodus: Enhanced Edition
Vágólapra másolva!
Az új generációs konzolok mellett PC-re is elérhető lesz az Enhanced Edition.
Vágólapra másolva!

Frissített változat érkezik tavasszal a Metro-játéksorozat harmadik részéből, jelentette be az ukrán 4A Games játékfejlesztő. A Moszkva alatti metróalagutakat sokak örömére földfelszín feletti pályákra cserélt Exodus már két éves, azonban a mai napig az egyik legjobban kinéző játék, a mostani újrakiadásával pedig az új konzolokon és felső kategóriás gamer PC-ken is még csinosabbá válik.

Metro Exodus: Enhanced Edition Forrás: 4A Games

A Metro Exodus: Enhanced Edition rengeteg motorháztető alatti optimalizálást és fejlesztést kapott, magasabb felbontású textúrákkal rendelkezik, számítógépen pedig átvált az előző főverzióról az NVIDIA DLSS 2.0 használatára, bár a teljesítményt óriási mértékben javító technológia csak a GeForce RTX videokártyákon kapcsolható be.

A felújított kiadás legnagyobb újdonságát ezektől függetlenül a sugárkövetés jelentős továbbfejlesztése jelenti: a PlayStation 5 és az Xbox Series konzolokon is elérhető lesz a ray tracing, számítógépeken pedig az eredeti játékban látotthoz képest javul a minősége.

A fejlesztők PlayStation 5 és Xbox Series X konzolokon 4K, míg az Xbox Series S-en Full HD felbontást kívánnak használni, bekapcsolt ray tracing mellett mindhárom gépen 60 képkockás sebességet céloznak.

Az Enhanced Editiont ingyen megkapják azok, akik rendelkeznek PC, PlayStation vagy Xbox platformokon a két évvel ezelőtt kiadott alapjátékkal.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!