Pöpec okosotthon-megoldást villantott a Xiaomi és a Bauhaus

Xiaomi Bauhaus okosotthon
Xiaomi Bauhaus okosotthon
Vágólapra másolva!
A Xiaomi okosotthon-megoldást lehet kipróbálni Dunakeszin a Bauhausban, Maglódon és Szigetszentmiklóson. Nemcsak egyes eszközöket, hanem a teljes okoseszköz-hálózatot lehet látni működés közben.
Vágólapra másolva!

Az „okosotthon" ma már messze több annál, hogy van egy okostévé a lakásban. A kényelmi funkciókat mesterséges intelligenciával fokozó, egymással kommunikáló és távolról irányítható eszközök egész hálózata emelhet egy lakást az okosotthonok színvonalára. És mindez ma már egyáltalán nem elérhetetlen a magyar vásárlóknak sem. A világ egyik legnagyobb techvállalata, a Xiaomi és a Bauhaus, arra vállalkozott, hogy a magyar vásárlóknak kézzelfogható közelségbe hozzák az okosotthon koncepcióját. Ezért idén februárban három, úgynevezett Xiaomi Zone nyílik a Bauhaus maglódi, szigetszentmiklósi és dunakeszi szakáruházaiban. Ezeket úgy rendezték be, mint egy modern otthont, és működés közben mutatják be a háztartásunkat kiszolgáló eszközöket.

Xiaomi Bauhaus okosotthon Forrás: Origo

Első körben 43 termék szerepel majd a szakáruházak kínálatában. Így például biztonsági kamera, elektromos roller, okosmérleg, asztali LED lámpa vagy légtisztító. Ezek közös jellemzője, hogy rengeteg intelligens funkcióval rendelkeznek, és általában egymással is képesek kommunikálni. A Xiaomié ugyanis a világ legnagyobb, mesterséges intelligenciát is alkalmazó, kereskedelmi AIoT (AI+IoT) platformja, amelyhez – az okostelefonokon és laptopokon kívül – 289,5 millió okoseszköz kapcsolódik világszerte.