A Far Cry 6 bétájának ígéretével próbálnak kémszoftvert telepíttetni velük.

Senki sincs biztonságban, az internetes adathalászok az általános közönségnek szánt kampányaik mellett már jó ideje erősen célzott támadásokat is végrehajtanak. Egy csoport most specifikusan a videojátékokkal foglalkozó youtubereket vette célba: e-mailben a Far Cry 6 bétájának tesztelésére invitálja azokat az Ubisoft nevében, egy ismeretlen szoftver telepítésére próbálja rászedni azokat.

Far Cry 6Forrás: Ubisoft

Az Ubisoft mostanra hivatalos tájékoztatás nyújtott az ügyben: semmi köze sincs a youtuberekhez kiküldött levélhez, állítása szerint a mögötte álló személyek adathalászatot próbálnak végrehajtani. A közismert theRadBrad maga is megkapta a csali e-mailt, állítása szerint kémszoftver telepítésére próbálják rávenni a tartalomkészítőket.

A kampánnyal kapcsolatos részletek, így a tettesek motivációi sem világosak. Korábban megtörtént esetek alapján az tűnik a legvalószínűbbnek, hogy az elkövetők át kívánják venni az irányítást az áldozatok csatornái felett, majd csaló videókon keresztül próbálnák meg kifosztani a feliratkozóikat.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!