Kezdődik a videók automatikus, fejezetenkénti felcímkézése, Amerikában indul a YouTube Shorts is.

A YouTube nemrég árulta el, hogy milyen új funkciókkal frissíti a közeljövőben a videomegosztó platformját. A videókban hamarosan minden fejezet fel lesz címkézve, most már automatikusan. A fejezetek darabokra tördelik a videókat, vagyis tekeréskor az alcímek alapján könnyebb a megfelelő részhez navigálni a nézőknek. Ilyen fejezetalapú címkézést egy ideje már lehetett alkalmazni, de a feltöltőknek manuálisan kellett elvégezni a munkát. Ez válik most automatikussá.

Forrás: google

A YouTube emellett hamarosan elérhetővé tesz egy újratervezett YouTube VR appot is, jobb navigációval és jobb keresési funkcióval. A YouTube TV a támogatott régiókban offline megtekintési móddal is bővül a letöltött, rögzített tévéműsorokhoz.

A YouTube Music személyre szabott, aktivitás és hangulat alapján összeállított lejátszási listákkal újít, a YouTube Kids app új szülői felügyeleti eszközöket kap, illetve terjeszkedik a YouTube Short is. Ez utóbbi állítólag már most napi szinten 3,5 milliárdnál is nagyobb megtekintésszámot generál, és hamarosan Amerikában is elindul. Indiában a TikTok kitiltása után akár piacvezetővé is válhat a rövid videós szegmensben.