Kaszát kaphatott az LG feltekerhető telefonja

lg rollable
Tabletszerűvé válik az LG feltekerhető kijelzős mobilja a szétnyitásakor
Vágólapra másolva!
A mobilgyártó a projekt jegeléséről tájékoztatta a beszállítóit.
Vágólapra másolva!

Napokkal a nagy szenzációt keltett Rollable feltekerhető kijelzős okostelefon első megvillantását követően kiderült, hogy az LG legfelsőbb vezetésének elfogyott a türelme 2015 harmadik negyedéve óta veszteséggel működő, mobilgyártó részlegével szemben. Egyelőre nem világos, hogy mi lesz a sorsa: a teljes eladása, az részleges eladása és újraszervezése, vagy akár a teljes bezárása is szóba jöhet.

Tabletszerűvé válik az LG feltekerhető kijelzős mobilja a szétnyitásakor Forrás: LG

Az információk fényében azonnal felmerült a kérdés, hogy ez miként érinti az idénre ígért LG Rollable-t, hiszen a gyártásának beindítása és a piacra dobása jelentős összegbe kerülne, ráadásul benne van a pakliban, hogy az egyedi LG Winghez hasonlóan katasztrofális üzleti bukásnak bizonyul.

Most végre érkezett némi információ az ügyben, és nem biztató: a dél-korai Yonhap News forrásai szerint az LG tájékoztatta a készülékbe komponenseket szállító partnereket, hogy határozatlan időre jegelve lett a projekt. Ez még nem jelenti a teljes elkaszálását, talán csak háttérbeli változások vagy technikai problémák miatt csúsztatni kellett a megjelenését, ám a nagyvállalati virágnyelv értelmezésében jártasak ezen a ponton valószínűleg már nem várnak többé tűkön ülve a mobilra.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!