Szorult helyzetbe hozták a PlayStation 5-ön nyerészkedőket

Vágólapra másolva!
Az indiai rajongók nagy nyomást gyakoroltak a Sonyra, így nyerészkedők tömegeit kezdték el kidobni a kereskedőoldalakról.
Vágólapra másolva!

Az utóbbi év egyik legfelháborítóbb trendje, hogy a videokártyákat és a konzolokat a nyerészkedők nagy mennyiségben, különféle szoftverek segítségével vásárolják fel, majd a rendes vevőknek többszörös áron adják tovább. Miközben a gyártók eleve nem tudják kielégíteni a keresletet. Mindeddig semmit nem tettek a vállalatok, hogy megállítsák ezt a gyakorlatot, bár Nagy-Britanniában már felmerült, hogy hatósági lépéseket tesznek a nyerészkedők ellen.

Forrás: eurogamer

Indiában a gamerek egyre nagyobb nyomást gyakoroltak a Sonyra az ügy kapcsán, főleg miután kiderült, hogy a Sony hivatalos értékesítőpartnerei is nyerészkednek. Ezek a cégek állítólag még arra is megkérték a vásárlókat, hogy hazudjanak a konzolokért kifizetett árakról, ha a Sony felmérést végez.

Azóta a Sony zéró toleranciát hirdetett a nyerészkedők ellen, bár konkrétumokat nem közölt a várható intézkedésekről. Az indiai gamerek ezzel párhuzamosan hadjáratot indítottak az olyan kereskedők ellen, amelyek az ajánlott fogyasztói árnál magasabban adják a PS5-öt. Azóta ezeket arra kényszerítik, hogy az ajánlott áron, nulla nyereséggel adják tovább a készleteiket.