Más gyártóknak is eladná a szupergyors töltési rendszerét az Oppo

Vágólapra másolva!
Külsős gyártóknak is licenceli a jövőben a VOOC töltési technológiáját az Oppo.
Vágólapra másolva!

Az Oppo még 2014-ben mutatta be a VOOC töltési technológiáját, amely azóta is a piac élén jár, és a OnePlus is erre építi a saját megoldását. A Flash Initiative keretében az Oppo mostantól külsős gyártóknak is továbbadja licencmegállapodás formájában a technológiát.

A VOOC töltési rendszert így a jövőben használhatja a kiegészítőket gyártó Anker, az NXP Semiconductors chipgyártó és a FAW-Volkswagen autógyártó is. A termékeket a kínai CTTL hitelesíti majd, és már korábban 5 csillagosra értékelte biztonsági szempontból a VOOC technológiát.

Forrás: oppo

Az Oppo partnerei a vezetékes és a vezeték nélküli megoldásokhoz is hozzáférnek majd, a technológia autókban, nyilvános helyeken és ipari környezetben is megjelenhet. Akad az Oppo kínálatában egy 10 mm vastag, 60 grammos, 50 wattos mini töltő is, ami elbír egy laptoppal is. A zsinórosok közül 125 wattos Flash a legerősebb adapter, a vezeték nélküliek mezőnyében a 65 wattos AirVOOC. Utóbbi kettő 20 és 30 perc alatt tölt fel egy 4000 mAh-s, két részre osztott akkut, és számos szenzor figyel a hőmérsékletekre.

Azt egyelőre nem tudni, hogy a mobilgyártók közül melyek licencelhetik az Oppo technológiáit.