Ajánlott fogyasztói áron nem lenne rossz vétel az Ampere architektúrás videókártya.

Elsősorban csak papíron, de tegnap megjelent az NVIDIA eddigi legolcsóbb, már Ampere architektúrára épülő videokártyája. A 12 GB GDDR6 videomemóriával ellátott GeForce RTX 3060-nak elméleti síkon 329 dollárnál, avagy nettó 98 ezer forintnál kellene kezdődnie, ehhez képest hazánkban még ajánlott fogyasztói áron sem érdemes bruttó 200 ezer forint alatti árcímkékre számítani, a gyakorlatban pedig ennél masszívan magasabb összegekkel találkozhatnak a vásárlók.

Gigabyte GeForce RTX 3060 GAMING OC 12GForrás: Gigabyte

Ennyi pénzért a gamerek egy GeForce GTX 1060-nál körülbelül kétszer erősebb, továbbá a GeForce RTX 2060 Superhez képest kissé jobb teljesítményt nyújtó videokártyát kapnak. A valós idejű sugárkövetést támogató címekben persze szétnyílhat az olló az RTX 2060 Super és az RTX 3060 között az utóbbi javára, köszönhetően az Ampere architektúra második generációs RT-magjainak.

A terméket elsősorban a jövőben érkező játékok Full HD felbontásban és nagyon magas beállítások melletti futtatására szánja az NVIDIA, a jelenlegi címekkel sok esetben még 1440p felbontásban is megbirkózik, ráadásul a DLSS-t támogató játékokban akár 4K is megcélozható lehet vele.

A dolláros ajánlott fogyasztói árán a GeForce RTX 3060 korrekt vétel volna, bár 399 dolláros áron a 20-25%-kal gyorsabb GeForce RTX 3060 Ti megvásárlása előnyösebb befektetésnek bizonyulhatna.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!