Jön a Samsung és az AMD szerelemgyereke

samsung galaxy book s notebook laptop qualcomm snapdragon 8cx
Samsung Galaxy Book S
Vágólapra másolva!
Váratlan termékben debütálhat a Radeon videovezérlős Exynos rendszerlapka.
Vágólapra másolva!

Jó ideje nem titok, hogy még idén ténylegesen elérhetővé váló termékben debütálhat a Samsung és az AMD partnerségének első gyümölcse: az ARM Mali helyett már AMD Radeon videovezérlőt használó Exynos rendszerlapka. Viszont ZDNet Korea értesülései nagy meglepetést okoztak, a kiadvány szerint a várttal ellentétben nem okostelefonban mutatkozhat be a cégek közösen fejlesztett technológiája.

Samsung Galaxy Book S Forrás: Samsung

A források szerint az első Radeon videovezérlős Exynos valójában egy laptopban válhat elérhetővé a nagyközönség számára, méghozzá valamikor az idei év második felében, de még a következő generációs Galaxy Note termékcsalád augusztus körül várható bejelentése előtt.

A beszámoló szerint a notebook a Windows 10 különleges, ARM processzorokon való futtatásra szánt változatát használja. Az efféle laptopok készítése nem idegen a Samsungtól, ám a jelenlegi Galaxy Book S termékeiben Qualcomm Snapdragon 8cx található, hiszen a cégnek eddig nem állt módjában saját fejlesztésű rendszerlapkát tenni az atipikus noteszgépeibe.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!