A nyáron válhat bővíthetővé a PlayStation 5

sony playstation 5 ps5
Így néz ki darabjaira bontva a Sony PlayStation 5
Vágólapra másolva!
Jelenleg le van tiltva a konzol SSD-k fogadására kitalált foglalata.
Vágólapra másolva!

Jó hírekkel szolgált a PlayStation 5 konzoljuk háttértárát szűkösnek találók számára a Bloomberg, értesülései szerint a Sony idén nyáron tervezi kiadni az M.2 foglalatát aktiváló szoftverfrissítést. Amennyiben ez megtörténik, akkor a vevők boltban vásárolható SSD-kkel tudják majd bővíteni a gépük alapvetően 825 GB kapacitású, de csak 667 GB szabadon felhasználható helyet kínáló háttértárát.

Így néz ki darabjaira bontva a Sony PlayStation 5 Forrás: Sony

Viszont fontos tudni, hogy a PlayStation 5 háttértára kizárólag a Sony által jóváhagyott SSD-kkel lesz bővíthető, az ügyfelek nem tehetnek majd be bármilyen meghajtót a konzoljukba. Az ezzel kapcsolatos részletek még homályosak, de annyi biztos, hogy az utólag betett SSD-knek legalább 5,5 GB/s átviteli sebességet kell majd nyújtaniuk, így biztosan nem lesz olcsó mulatság a tárhelybővítés.

Végül érdekes, hogy a bővítést lehetővé tevő szoftverfrissítés potenciálisan a PlayStation 5 ventilátorainak maximális sebességét is fokozhatja majd, azaz bizonyos körülmények között kissé hangosabbá válhat a konzol. Ennek oka, hogy a rendkívül gyors SSD-k nagyon fel tudnak forrósodni a működésük során, ezt a jelenséget próbálja ilyen módon kompenzálni a vállalat.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!