Az amerikai korlátozások miatt új irányokban is nézelődik a Huawei: állítólag már idén beszállhat az elektromos autók piacára.

A Huawei rengeteget veszített az amerikai korlátozások következtében, és mivel szépen lassan eltűnik a mobilpiaci statisztikákról, értelemszerűen új utakon próbálkozik, hogy talpon maradhasson. Az utóbbi hónapokban alapvetően a viselhető eszközökre és az audioeszközökre koncentrált.

A Reuters értesülései szerint azonban a Huawei azt tervezi, hogy saját márkás elektromos autókat gyárt majd, és egyes modellek akár még az idei évben meg is jelenhetnek. Az elektromos autók tervezését állítólag már meg is kezdték, és a beszállítókkal is egyeztetnek a tervekről.

Forrás: technode

Az elektromos autós üzletág vezetését állítólag Richard Yu-ra bízzák majd, ő az, aki a fogyasztói üzletágat irányítja. A jelentés alapján a Huawei elérhető árú elektromos autókat akar. Az autóikat meglévő kínai gyártók üzemeiben állítanák elő.

A Huawei hivatalosan tagadja, hogy elektromos autókat tervezne vagy készülne gyártani. Azt ugyanakkor hozzátették, hogy az autógyártóknak szeretnének biztosítani digitális megoldásokat és alkatrészeket.