Nem váltanak USB-C-re az iPhone-ok

Vágólapra másolva!
Csatlakozó nélküli iPhone-t akar az Apple, de mivel a technológia még nem elég jó ehhez, marad a Lightning port.
Vágólapra másolva!

Egy ideje már nyílt titok, hogy az Apple csatlakozó nélküli iPhone-okat akar, amik a technológia nem túl hatékony mivolta ellenére csak vezeték nélkül tölthetőek (és az adatátvitel is így lenne megoldva). Addig is azonban sokan reménykedtek, hogy USB-C-re vált az iPhone mobiloknál is a gyártó.

A legendás elemző, Ming-Chi Kuo iparági forrásoktól úgy értesült, hogy az Apple nem vált USB-C-re a mobilpiacon, és egyelőre Touch ID-t sem ágyaz a kijelzőbe.

Forrás: pc mag

Bár egyesek azt állítják, hogy az USB-C porttal nem lenne elég vízálló egy iPhone, Kuo szerint igazából a nagy nyereséget termelő MFi programról nem hajlandó lemondani az Apple, erre ugyanis végzetes hatással lenne az USB-C-re váltás a mobilpiacon. Ezért ha egyszer elhagyja a Lightning csatlakozót az Apple, akkor az iPhone-ok Kuo szerint csatlakozó nélküli dizájnra váltanak.

Miért nem vált már most tisztán MagSafe-re az Apple? A beszállítólánc szerint a technológia még nem elég fejlett (feltehetően a jóval lassabb töltésre, rossz hatékonyságra és nagy melegedésre gondolnak), hogy csak ez gondoskodjon mindenről, ezért marad a Lightning port.