Jöhetnek az ujjlenyomat-olvasós bankkártyák

Mastercard, bankkártya
MasterCard is said to have overcharged banks for transaction costs between 1992 and 2007. Some 46 million consumers suffered extra costs due to the banks putting the charges through to customers. A claim has been filed in the UK against the credit card company. Bydgoszcz, Poland, on September 9 2016. (Photo by Jaap Arriens/NurPhoto)
Vágólapra másolva!
Együttműködésre lépett a Samsung és a Mastercard.
Vágólapra másolva!

Évek óta beszédtéma a bankkártyák következő generációja, az eddigi ötletek szerint biometrikus azonosítási funkcióval és folyamatosan változó CVV/CVC-kódokkal lehetne biztonságosabbá tenni az üzletekben és az interneten való használatukat. Eddig sajnos nem sok látszata volt a törekvéseknek, ám a MasterCard most szövetségre lépett a Samsunggal, hogy előrelépés történjen az ügyben.

A kép csak illusztráció Forrás: NurPhoto/Jaap Arriens

A vállalatok sajtóközleménye szerint egy ujjlenyomat-olvasóval ellátott bankkártyán dolgoznak, a szenzor képes volna kiváltani a PIN kötelező megadását a megfelelő értékösszeg feletti vásárlások esetén a boltokban. Ennek köszönhetően a kártyatulajok anélkül jóvá tudnák hagyni a tranzakciókat, hogy meg kellene érinteniük a fizetőterminálok gombsorait.

A bejelentés szerint a Samsung chipfejlesztő részlege a kártyákba ágyazandó elektronika kifejlesztéséért lesz felelős. Az új típusú kártya elméletileg kompatibilis lesz minden jelenleg használatos, modern kártyaelfogadó terminállal, így az üzleteknek nem kell majd a technológia támogatása miatt eszközöket cserélniük.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!