Együttműködésre lépett a Samsung és a Mastercard.

Évek óta beszédtéma a bankkártyák következő generációja, az eddigi ötletek szerint biometrikus azonosítási funkcióval és folyamatosan változó CVV/CVC-kódokkal lehetne biztonságosabbá tenni az üzletekben és az interneten való használatukat. Eddig sajnos nem sok látszata volt a törekvéseknek, ám a MasterCard most szövetségre lépett a Samsunggal, hogy előrelépés történjen az ügyben.

A kép csak illusztrációForrás: NurPhoto/Jaap Arriens

A vállalatok sajtóközleménye szerint egy ujjlenyomat-olvasóval ellátott bankkártyán dolgoznak, a szenzor képes volna kiváltani a PIN kötelező megadását a megfelelő értékösszeg feletti vásárlások esetén a boltokban. Ennek köszönhetően a kártyatulajok anélkül jóvá tudnák hagyni a tranzakciókat, hogy meg kellene érinteniük a fizetőterminálok gombsorait.

A bejelentés szerint a Samsung chipfejlesztő részlege a kártyákba ágyazandó elektronika kifejlesztéséért lesz felelős. Az új típusú kártya elméletileg kompatibilis lesz minden jelenleg használatos, modern kártyaelfogadó terminállal, így az üzleteknek nem kell majd a technológia támogatása miatt eszközöket cserélniük.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!