Ezért tehette ki Dr. Disrespect szűrét a Twitch

disrespect guy beahm
Dr. Disrespect
Vágólapra másolva!
Nem létező másik ajánlattal próbálhatott jobban fizető szerződéshez jutni.
Vágólapra másolva!

Megoldódni látszik a Twitch eddigi legnagyobb rejtélye, az elsősorban játékmenet élő közvetítésére használt szolgáltatás tavaly június végén magyarázat nélkül kitiltotta a Dr. Disrespectként ismert Herschel Beahmet. Akkoriban Beahm volt a platform egyik legnagyobb követőtáborral rendelkező steamere, miután a mostanra megszűnt Mixer számos társát jobb ajánlatokkal elcsábította.

A Twitch nem volt hajlandó elárulni a radikális lépés okát, a félig-meddig botrányhős Beahm pedig sokáig azt állította, hogy fogalma sincs a bannolásának okáról. Ez augusztus végén megváltozott, de nem volt hajlandó elmondani, hogy mi vezetett a Twitch általi kihajításához. A streamer időközben átment a YouTube-ra játékokat közvetíteni, azóta pedig semmiféle információ sem érkezett a témában.

Most megtört a csend, a Call of Duty: Modern Warfare játék Ghostot megszólaltató szinkronszínésze szerint egy rosszul sikerült blöffölés állhat a háttérben. Jeff Leach egyes Call of Duty-fejlesztőktől (a streamer korábban pályatervezőként a kollégájuk volt) és twitches forrásoktól azt hallotta, hogy Beahm épp az új szerződésének a feltételeiről tárgyalt a Twitch illetékeseivel: magasabb honoráriumot kért azt állítva, hogy vonzó ajánlatot kapott a rivális Mixertől.

Ez alapvetően hihetően hangzott, ám a Microsoft egy héttel később bejelentette a Mixer leállítását, és a Twitch-től korábban leigazolt sztárjainak szélnek eresztését.

Leach szerint a Twitch illetékesei a hír hallatán felettébb mérgessé váltak Beahmre, mivel nem hitték el, hogy egy héttel a Mixer lekapcsolásának nyilvános bejelentése előtt a rivális még bőszen toborozta volna a legnagyobb gamer hírességeket.

A vélt blöffölés miatt lesújtottak rá: nemhogy új szerződést nem kapott, de teljesen kitiltották a Twitch-ről.

A szinkronszínész nem tudja garantálni, hogy az információi teljes mértékben pontosak, azonban megbízhatónak tartja a forrásait. Beahm a hírünk írásáig nem reagált a szavaira.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!