Az ASUS szivárogtatta ki a laptopos verziójának létezését.

Jó eséllyel kevés játékos meglepetésére a GeForce RTX 3060 és erősebb modellek piacra dobását követően az NVIDIA tovább bővítheti lefele irányban a kínálatát. A jelek szerint már nincs messze a következő termék bejelentése, az ASUS 2021 TUF Dash F15 gamer laptop hivatalos weboldalán hírünk írásakor még az volt olvasható, hogy GeForce RTX 3060 és RTX 3070 mellett GeForce RTX 3050 Ti videóvezérlővel is elérhető lesz.

ASUS 2021 TUF Dash F15Forrás: ASUS

Sajnos túlságosan sok minden nem derült ki megoldásról, csupán annyit szivárogtatott ki róla az ASUS, hogy a kérdéses laptopban 4 GB GDDR6 videomemóriával lesz párosítva. Ez nem meglepő annak fényében, hogy jó eséllyel Full HD felbontásban és közepes-magas grafikai beállítások melletti játékra tervezték, a legtöbb új címben az említett körülmények között elégségesnek bizonyulhat ennyi VRAM.

További pletykák szerint a videovezérlő 128 bites memóriasínt használ, a maximum fogyasztását pedig 60 wattban szabhatta meg az NVIDIA.

Megszellőztette a laptopos GeForce RTX 3050 Ti-t az ASUSForrás: Origo

A videokártya asztali számítógépes változatáról nem adott idő előtti tájékoztatást az ASUS, de biztosra vehető, hogy ilyen is lesz belőle. A mostani leleplezés legnagyobb érdekességét valójában a videovezérlő neve adja: a GeForce RTX 3050 Ti jelzés egyértelművé teszi, hogy a termék támogatja a valós idejű sugárkövetést, továbbá a jelen esetben ennél sokkal fontosabb DLSS-t.

Az utóbbival drámaian javítható lehet a megfelelő játékokban a képkockasebesség.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!