Még idén átáll a négyhetes kiadási ciklusra a böngésző.

A Mozilla példáját követve a Google is felgyorsítja a böngészőjének kiadását, tájékoztatása szerint az idei harmadik negyedévtől kezdve hat helyett négyhetente érkezik majd újabb főverzió a Chrome-ból. A magyarázat szerint ennek oka, hogy a kiadási és tesztelési folyamat optimalizálása lehetővé teszi a frissítések sűrűbb kiadását, így gyorsabban eljuthatnak az új funkciók és a javítások a felhasználókhoz.

A kép csak illusztrációForrás: dawnfu / Pixabay

Az átlagos felhasználók számára a gyakrabb kiadás elméletileg jó dolog, azonban a rengeteg számítógépet menedzselő vállalatok rendszergazdái valószínűleg nem örülnek a pluszmunkának. Emiatt számukra elérhető lesz egy különleges kiadás a Chrome-ból: az Extended Stable csupán annyiban tér el a normál verziótól, hogy négy helyett nyolchetente frissül majd a legújabb főverzióra.

A Google mostani változtatása a Chromium motort használó alternatív böngészők fejlesztőire is hatással lehet. Számukra valószínűleg az lesz a praktikus, ha négyhetes vagy nyolchetes kiadási ciklusra állnak át, különben egyes időszakokban extra munkát jelenthetne a biztonsági javítások általuk használt motorverzióba való beforgatása.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!