Játékvásárlásba bukott bele a szökött rab

clint butler
Clint Butler
Vágólapra másolva!
Nem kellett volna ragaszkodnia a dobozos Call of Dutyhoz a brit férfinek.
Vágólapra másolva!

Nem maradt sokáig önkényes szabadlábon az alacsony biztonsági fokú Spring Hill Börtönből tavaly november 28-án megszökött Clint Butler. A rablásért és lőfegyverrel való visszaélésért 17 év börtönbüntetést kapott férfit január 13-án fogta el egy birminghami rendőrpáros, mikor az őt bújtató ismerősével egy bevásárlóutcában sétált, ám a rendőröket meglátva feltűnően köddé próbált válni.

A rendőrök figyelmét természetesen azonnal megragadta a szokatlan viselkedés, hiszen kirívó, mikor a maszkjaik miatt amúgy is közel felismerhetetlen idegenek látványosan el akarják őket kerülni. A férfit beérve az egyik rendőr megkérdezte, hogy mi dolga van a járvány miatti lezárások idején az utcán, mire Butler felvilágosította, hogy nem képes már otthon ülni, a legújabb Call of Duty videojátékot kívánja megvásárolni. Ezután gyorsan felpörögtek az események: Butlernél elszakadt a cérna, megpróbált elmenekülni, közben pedig még rá is támadt az egyik rendőrre.

A 36 éves férfi eredetileg 2024-ben szabadult volna, azonban a börtönből való megszökéséért kapott még 13 hónapot, a rendőrre való rátámadás pedig 6 hónappal növelte a büntetését. Összességében a másfél hónapnyi viszonylagos szabadságnak jó másfél év extra börtönbüntetés lett az ára.

Ha Butler nem viselkedett volna gyanúsan, akkor könnyen elképzelhető, hogy nem állították volna meg a rendőrök.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!