Túlélt hat hónapot a tómederben az iPhone 11

clay helkenberg
Clay Helkenberg a talált mobillal
Vágólapra másolva!
És még a tulajdonosának is sikerült visszaszolgáltatni.
Vágólapra másolva!

Jobb ötlet szkeptikusnak lenni az okostelefonok reklámozott vízállóságával kapcsolatban, azonban mostanra jó néhány olyan esetről érkezett beszámoló, mikor a vízbe ejtett készülékek meghökkentően hosszú ideig túlélték a vízfelszín alatti sziesztázást. A legújabb sztori Kanadából jött, a férj-feleség duó Clay és Heather Helkenberg puszta hobbiból tómedrekből távolítanak el hulladékot, a kalandjaikat pedig megosztják a YouTube-csatornájukon.

A napokban a Harrison tóban merültek, Heather pedig a kutatás során megtalálta élete első mobilját. A férje otthon letisztogatta az iPhone 11-et, némi meglepetésére sikerült is bekapcsolnia. A benne lévő SIM-kártya segítségével fényt derített a tulajdonosának telefonszámára, aki röviddel később át is vette a tavaly szeptemberben, azaz nagyjából hat hónappal korábban elveszített készülékét.

Fatemeh Ghodsi meglepődött a készülék megtalálásának a hírén, Clay hívását fogadva először azt hitte, hogy egy ismerőse szórakozik vele. A telefont hajókázás közben ejtette a vízbe, és többek közt olyan információk és fotók voltak rajta, amelyekről nem készült online biztonsági mentés. Állítása szerint a megtalált iPhone 11 nem működik tökéletesen: a mikrofonja teljesen meghalt, és a hangszórójából érkező hang is torz, azonban nagyon hálás, hogy lehetősége nyílt lementeni róla az adatokat.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!