Kiterjesztett valóságot megjelenítő kontaktlencsében gondolkozik az Apple

Vágólapra másolva!
Egy neves elemző szerint már jövőre jöhet az Apple VR/AR-headset, később pedig kontaktlencsére építhet a cég.
Vágólapra másolva!

Bár nemrég arról beszéltek a szivárogtatók, hogy nem mostanában hoz virtuális vagy kiterjesztett valóságra építő headsetet az Apple, a legendás elemző, Ming-Chi Kuo úgy tudja, hogy már 2022. közepén megjelenhet a szóban forgó Apple headset – ráadásul a vártnál sokkal olcsóbb is lesz a készülék.

Forrás: verietyinfo

Állítólag az Apple több lépcsőben lépne a piacra. Az első lépcsőt a fenti headset jelenti majd, amely mindössze 100 vagy 200 grammos lesz, vagyis sokkal könnyebb, mint a jelenlegi 500-600 grammos VR-headsetek. Ebbe micro-OLED-kijelző kerülhet, optikai modulokkal, és lesz átlátszó mód a kiterjesztett valósághoz. A vételár úgy 1000 dollár magasságában alakulhat, de nem zárható ki a 3000 dolláros Pro modell sem. A termék saját processzort és akkumulátort kap, vagyis hordozható lesz. Ellenben az Apple szolgáltatásaihoz kötik majd.

A második lépcsőt a 2025-re várható Apple AR-szemüveg jelenti majd, ennek egyelőre prototípusa sincs. Ez alapvetően a headsettel lesz egyenlő, de szemüveg formában, és Apple Car-integrációval. A harmadik lépcsőt pedig egy 2030 utánra várható, kiterjesztett valóságra építő Apple kontaktlencse jelenti a távlati tervek szerint (ez külső processzorra és adatkapcsolatra épít majd). Állítólag ezzel hoznák el a láthatatlan számítógépek korát.