Tömeges zaklatás indult az Apple FaceTime-ban

notcn, kijelző, sziget, okostelefon
Apple iPhone X, felül a notch!
Vágólapra másolva!
Sokan isszák a levét a videócsevegő átgondolatlan működésének.
Vágólapra másolva!

Internetes panaszok alapján az elmúlt napokban jó eséllyel felettébb unatkozó személyek tömeges csínytevéssel kezdték bosszantani az Apple FaceTime videócsevegőt használókat. Az áldozatoknak bejövő videohívást jeleznek az iPhone-jaik, ezt felvéve más áldozatokkal kerülnek videócsevegésbe. Néha furcsa dolgokat látnak a hívó fél kameráján keresztül, például ijesztő festményt vagy feltöltődő fürdőkádat.

A kép csak illusztráció Forrás: Apple

A csínytevők ennél sokkal kellemetlenebb taktikája, hogy az első kicsengés után megszakítják a tömeges videóhívást. Erre sok áldozat megpróbálja kíváncsiságból visszahívni a csevegőben a számot, ám ilyenkor nem csak a csínytevőt hívják vissza, hanem a csoportban lévő összes személynél újból kicsörög a FaceTime. Emiatt az eredeti hívást követő időszakban még több tucatszor kicsöröghet az áldozatoknál a készülék.

Sajnos FaceTime-ot legfeljebb teljesen letiltani lehet, más módon nem akadályozhatóak meg a csoportos és kéretlen videóhívások. Nincs opció arra, hogy kizárólag a névjegyzékben szereplő számok hívhassák a mobilozókat, aktív videóhívások esetén pedig csak egyenként blokkolhatóak a csoportban lévő személyek telefonszámai.

Az egyik panaszos szerint négy nap alatt olyan háromszáz hívót blokkolt, a hároméves kislánya pedig időnként pólót nem viselve veszi fel a videóhívásokat, amiért érthetően nem rajong.

Hírünk írásáig az Apple nem reagált a problémára, remélhetően minél előbb bekerül majd pár további opció a FaceTime-ba, hogy elejét lehessen venni a zaklatásnak.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!