Több pénz marad az androidos fejlesztőknél

google android okostelefon smartphone mobilozás mobilappok
A kép csak illusztráció
Vágólapra másolva!
Egymillió dolláros bevételig felére csökken a Google jutaléka.
Vágólapra másolva!

Az androidos fejlesztők számára pozitív hírt osztott meg a Google, idén július elsejétől kezdve több pénz marad a zsebükben. Jelen pillanatban az áruházban eladott appok, játékok, mikrotranzakciók és feliratkozások után 30% jutalékot csíp le az ügyfelek által kifizetett összegekből a Google, azonban a nyártól kezdve fejlesztőnként és évente az első 1 millió dollár bevételig 15%-ra csökken a sarc.

A kép csak illusztráció Forrás: Lisa Fotios / Pexels

A Google szerint a megszokott 30% jutalék csak az olyan fejlesztőkre vonatkozik majd június elseje után, akiknek a Play Áruházból származó éves összbevételük átlépi az 1 millió dollárt, és csak a bevételük 1 millió dollár feletti részére alkalmazza a régi kulcsot. A cég szerint a módosítás a Play Áruházban termékeket vagy szolgáltatásokat áruló fejlesztők 99 százaléka számára kedvező.

A fenti szabálymódosítás egyeseknek ismerős lehet, tavaly novemberben az Apple rendkívül hasonló lépést jelentett tett, azonban az esetében külön jelentkezniük kell a lehetőséggel élni kívánó fejlesztőknek, míg a Play Áruházban teljesen automatikusan jár a fejlesztők számára a könnyítés.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!