Kék halál helyett most épp különféle formázási hibák bosszanthatják a felhasználókat.

Óriási bosszúságot okozott egyes felhasználók számára a márciusi hibajavító kedden a Windows 10-hez kiadott frissítés, a telepítését követően a nyomtatás gombra kattintva Kék kalál képernyőt kaptak. A problémát a héten kiadott újabb, manuálisan telepítendő frissítéssel megoldotta a Microsoft.

A kép csak illusztrációForrás: Getty Images/Portishead1

Sajnálatos módon a cég szerint ezzel nincs vége a nyomtatással kapcsolatos malőröknek, értesülései szerint a márciusi összegző frissítés egyéb jellegű gondokat is okozhat. Az ismert hibák közé tartozik az üres lapok és címkék printelése, a szövegek formázásával és pozicionálásával kapcsolatos furcsaságok, továbbá képek esetén hiányosak lehetnek a színek, esetleg az egész kép helyét egyetlen színnel tölthetik ki a nyomtatók.

A Microsoft már dolgozik a legújabb problémák soron kívüli megoldásán, a remények szerint a következő napokban elérhetővé válhat a bugokat megoldó foltozás.

Frissítés: elérhetővé vált egy újabb kézzel telepíthető javítás a Windows Update szolgáltatásban, ami elméletileg megoldja a képek nyomtatásával kapcsolatos hibákat. Ez a Gépház alkalmazás Frissítés és biztonság részének Windows Update lapján installálható. 

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!