Újabb nyomtatási gondokkal küzd a Windows 10

Young woman sleeping in office Serene People Computer Napping Businesswoman One Woman Only Only Women One Young Woman Only Young Women Women Females Employment Issues Paperwork Eyes Closed Unconscious Printer 20-24 Years Young Adult Adult Lying Down Sleep
Tired and exhausted young woman sleeping on printer in the office.
Vágólapra másolva!
Kék halál helyett most épp különféle formázási hibák bosszanthatják a felhasználókat.
Vágólapra másolva!

Óriási bosszúságot okozott egyes felhasználók számára a márciusi hibajavító kedden a Windows 10-hez kiadott frissítés, a telepítését követően a nyomtatás gombra kattintva Kék kalál képernyőt kaptak. A problémát a héten kiadott újabb, manuálisan telepítendő frissítéssel megoldotta a Microsoft.

A kép csak illusztráció Forrás: Getty Images/Portishead1

Sajnálatos módon a cég szerint ezzel nincs vége a nyomtatással kapcsolatos malőröknek, értesülései szerint a márciusi összegző frissítés egyéb jellegű gondokat is okozhat. Az ismert hibák közé tartozik az üres lapok és címkék printelése, a szövegek formázásával és pozicionálásával kapcsolatos furcsaságok, továbbá képek esetén hiányosak lehetnek a színek, esetleg az egész kép helyét egyetlen színnel tölthetik ki a nyomtatók.

A Microsoft már dolgozik a legújabb problémák soron kívüli megoldásán, a remények szerint a következő napokban elérhetővé válhat a bugokat megoldó foltozás.

Frissítés: elérhetővé vált egy újabb kézzel telepíthető javítás a Windows Update szolgáltatásban, ami elméletileg megoldja a képek nyomtatásával kapcsolatos hibákat. Ez a Gépház alkalmazás Frissítés és biztonság részének Windows Update lapján installálható.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!