Egy gamer javította meg a GTA Online-t

GTA 5 grand theft auto 5
Vágólapra másolva!
Drámaian csökkent a betöltési idő a legújabb hivatalos patch óta.
Vágólapra másolva!

Nem szokatlan a számítógépes játékvilágban, hogy lelkes rajongók javítják meg a problémákkal küzdő termékeket, oldják meg a teljesítménnyel és stabilitással, egyéb bugokkal kapcsolatos gondjaikat. Ettől függetlenül ki gondolta volna, hogy a népszerű és támogatott GTA Online esetében is egy fannak kell majd leszámolnia egy évek óta fennálló, minden egyes PC-n játszót érintő hibajelenséggel.

Grand Theft Auto 5 Forrás: Rockstar Games

A t0st nicknevű illetőnek elege lett a játék számítógépes változatának rendkívül hosszú, akár 5+ perces töltési idejéből, így a kezébe vette az iránytást, és komoly infomatikai tudást igénylő kutatással több adatfeldolgozási problémát is azonosított a játékban. Az ezek orvoslására készített tesztjavításával a saját számítógépén pontosan 6 percről 1 perc 50 másodpercre esett, azaz durván 70 százalékkal csökkent a betöltési idő.

A javítás Rockstar tudomására jutott, és az illetékesek implementálták is a játék legújabb verziójába a megoldását, így a GTA Online aktuális változatát az elmúlt napokban elindítottak valószínűleg alaposan meglepődtek a töltési idő jelentős csökkenésén.

Ugyan a t0st által felfedezett hibák nem biztonsági jellegűek voltak, de a Rockstar hálája jeléül a sérülékenységeket jelentők jutalmazására kitalált büdzséjéből 10 ezer dollárt adott a gamernek.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!