Senki sem nézte a motoros tweetjeit, így mindenkivel a bolondját kezdte járatni.

Nemcsak visszaélésszerű módon használható a gépi tanulást használó deepfake képhamisítási technológia, egy 50 éves japán férfi alaposan bolondot csinált a segítségével a twitteres követőiből. Zonggu bő két éve van jelen a közösségi oldalon, többnyire a motorjának karbantartásáról és a motoros kalandjairól osztott meg képeket, ám állítása szerint azok tipikusan csak tíz kedvelést kaptak, senki sem volt kíváncsi egy „idősödő nagybácsira".

Balra az alteregó, jobbra az igazi ZongguForrás: Nippon Television Network System

Ezt megunva úgy döntött, hogy a FaceApp mobilappal és egyéb eszközökkel kreál magának egy alteregót, és annak a nevében posztol a Twitterre, hogy sok kedvelést szerezzen a bejegyzéseivel. A mesterterve működött, egy vonzó és motormániás fiatal nőnek maszkírozva magát gyorsan ömleni kezdtek a kedvelések, most már tipikusan ezer könyékén mozog bejegyzésenként a számuk.

Zonggu a Getsuyou Kara Yofukashi című tévéműsorban leleplezte le a titkát. A tréfát javarészt jó humorral fogadta az addigra 19 ezer fősre emelkedett követőtábora, ráadásul a tévés szereplését követően mostanra úton van 25 ezer követő felé.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!