Még idén jöhet az új Nintendo Switch

nintendo switch játékkonzol videojáték gaming gamer
Nintendo Switch
Vágólapra másolva!
Új hardvert kaphat, támogathatja az NVIDIA DLSS technológiát.
Vágólapra másolva!

A Bloomberg beszámolója alapján nem kell már sokat várni a régóta pletykált, új és erősebb Nintendo Switch kézikonzolra. A kiadvány forrásai szerint a japán gyártó az év végi ünnepi szezonban szeretné piacra dobni, a nagy attrakcióját pedig a modern rendszerlapkája és több rendszermemóriája jelentheti, amelyeknek köszönhetően szebbek lehetnek és jobb teljesítménnyel futhatnak a játékok.

Nintendo Switch Forrás: Lisa Fotios / Pexels

Egyelőre nem világos, hogy pontosan miféle processzor és videovezérlő kerülhet a termékbe, azonban a Bloomberg szerint a konzol támogatni fogja az NVIDIA DLSS technológiát, ez kizárólag a GeForce RTX családba tartozó videovezérlőkben érhető el. A Deep Learning Super Sampling egy gépi tanulásos képfelskálázó eljárás: a játékok aránylag alacsony felbontásban renderelnek, majd a DLSS képes úgy felméretezni a képkockákat magasabb felbontásra, hogy nem romlik feltűnően a képminőség.

A DLSS óriási mértékben képes növelni a játékok teljesítményét, igazi ütőkártya lehet az új hardverek ellenére is minden bizonnyal erősen limitált számítási kapacitású Switch kezében.

A források szerint tévére kötve az új konzol Full HD helyett már natív 4K-s képet is ki tud majd sajtolni magából, a kijelzőjét pedig 7 hüvelykes és 1280×720 pixeles OLED panelnek pletykálják.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!