512 GB-os a Samsung DDR5 memóriamodulja

samsung ddr5 memória ram
512 GB kapacitást kínál a Samsung adatközpontokba szánt, DDR5-ös memóriamodulja
Vágólapra másolva!
Sejthetően nem otthoni számítógépekbe szánja a sokkoló monstrumot.
Vágólapra másolva!

Jövőre megkezdődik a DDR5 memóriaszabvány terjedése, első körben az AMD Genoa és Intel Sapphire Rapids szerveres platformok támogatják majd, de a pletykák szerint elképzelhető, hogy az AMD Zen 4 architektúrás processzoroknak hála 2022-ben a fogyasztói piacon is megjelenhet a technológia.

512 GB kapacitást kínál a Samsung adatközpontokba szánt, DDR5-ös memóriamodulja Forrás: Samsung

A Samsung most bemutatta a nagyvállalati ügyfeleknek szánt DDR5-ös csúcsmodulját, a termék világelsőként 512 GB kapacitást kínál egyetlen NYÁK-on, az átviteli sebessége 7200 Mbps. Ez nagyjából a duplája a DDR4 esetében megszokottnak, egycsatornás üzemmódban 57,6 GB/s átviteli sebességre lehet számítani a HKMG-alapú eszköztől.

A Samsung főként szuperszámítógépes helyzetekre, mesterséges intelligenciás és gépi tanulásos feladatokat végző szerverekbe szánja. Kontextusként az asztali és hordozható számítógépekben manapság tipikusan 8 GB memória van, a gamerek esetében nem szokatlan a 16 GB, ennél többre pedig csak egyes típusú munkákat professzionálisan végzőknek lehet szükségük, például bizonyos videovágóknak, szoftverfejlesztőknek, 3D-s grafikával foglalkozóknak jöhet jól.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!