Megfigyelőkamerákkal, biometrikus adatok gyűjtésével és háttérellenőrzésekkel venné elejét a szivárgásoknak az Apple.

A The Information jelentése szerint az Apple új irányelveleket állított össze, amelyek bevezetésével minimalizálni akarja a jövőbeli termékeivel kapcsolatos szivárgásokat. Az Apple szerint az intézkedések erősítik a dolgozóik jogait – nem úgy a gyári munkásokét, akik az Apple beszállítóinál dolgoznak.

A gyárak többé nem gyűjthetik az Apple dolgozóinak biometrikus adatait, eközben viszont az Apple a gyári dolgozók szigorú felügyeletét követeli. Az Apple a jövőben megköveteli a beszállítóitól, hogy a gyár területén parkoló járműveket minden oldalról vegy videóra. A partnerek kötelesek lesznek az Apple termékeken dolgozó munkavállalók hátterét ellenőrizni, a fejlesztés, gyártás, kiadás alatt lévő termékeken nem dolgozhatnak olyanok, akiket valaha már elítéltek.

Forrás: asianews

Az Apple előírja, hogy a prototípusok megsemmisítéséről készülő felvételeket legalább 180 napig kell megtartani. Egy új rendszer pedig riasztást küld, ha az alkatrészek a vártnál tovább vannak egy helyen vagy az átszállításuk hosszabb időbe telik. A biztonsági őröknek pedig rögzíteniük kell azon dolgozók listáján, akik kereskedelmileg érzékeny alkatrészek közelébe mennek.

Azt senki sem tudja biztosra, hogy a beszállítók alkalmazottai milyen mértékben felelősek az Apple termékek szivárgásaiért. Azon viszont sok szakértő felháborodott, hogy a beszállítók dolgozóira és a saját munkavállalóira nem ugyanazokat a szabályokat alkalmazza az Apple.