Egy vagyont ér ez a prototípus fényképezőgép

leica jony ive marc newson fényképezőgép
A Jony Ive és Marc Newson által tervezett Leica fényképezőgép végső prototípusa
Vágólapra másolva!
Jony Ive és Marc Newson tervezték közel egy évtizede.
Vágólapra másolva!

Csilingelni fog hamarosan a kassza az osztrák Leitz Photographica Auctionnél, egy kincsesládára való Leica fényképezőgép-különlegességet fog árverésre bocsátani. A lenyűgöző kínálatban ráadásul nemcsak antik megoldások találhatóak, többek közt egy 2013-as évjáratú prototípusra is licitálhatnak majd a tehetős gyűjtők.

A Jony Ive és Marc Newson által tervezett Leica fényképezőgép végső prototípusa Forrás: Leitz Photographica Auction

A fenti képen látható tárgy 2013-as évjáratú, ez volt az egyetlen darabban elkészült Leica M for (RED) végső prototípusa, a termék annak idején 1,8 millió dollárért talált gazdára egy jótékonysági árverésen. A most kalapács alá kerülő prototípust Jony Ive és Marc Newson sztárdizájnerek készítették, az aukciósház B+ minősítést adott az állapotára.

Sajnos nem világos, hogy működőképes-e az önmagában bruttó 3 millió forint körüli Apo-Summicron 2/50 mm ASPH objektívvel ellátott ritkaság, bár ez a gyűjtők számára nem túlságosan fontos, hiszen nem praktikus okból fognak licitálni rá, ténylegesen használni kívánt csúcs fényképezőgépet töredékáron is vehetnek maguknak.

A licit 100 ezer eurónál kezdődik, a becslés szerint 200-250 ezer euró a prototípus értéke, azaz 73-91 millió forintos eladási árra számít az aukciósház.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!