Elveszítheti Steve Jobs híres mondatát az Apple

Steve Jobs, iPhone, 2007
(FILES) This file photo taken on January 9, 2007 at the Macworld Conference in San Francisco, California shows Apple chief executive Steve Jobs unveiling the iPhone, an ultra-slim new mobile phone - less than half-an-inch (1.3 centimeters) thick - boasting a phone, Internet capability and an MP3 player as well as featuring a two megapixel digital camera, Jobs said. Apple celebrates on January 9, 2017 the 10th anniversary of the unveiling of the Iphone, the smartphone that revolutionised the technological world. / AFP PHOTO / TONY AVELAR
Vágólapra másolva!
Nem ez az első eset, hogy a Swatch óragyártó kibabrál a céggel.
Vágólapra másolva!

Világhírű óragyártóhoz képest a svájci Swatch nem feltétlenül üzletel elegáns módon. A 2015-ben debütált Watch okosórát azért nem tudta az elnevezési tradícióinak köszönhetően iWatch névre keresztelni az Apple, mert az óragyártó korábban őt másolva levédette az iSwatch márkanevet.

Steve Jobs Forrás: AFP/Tony Avelar

Ebből jogi csatározás lett a vállalatok között, a Swatch ráadásul az Apple bosszantására levédette a „Tick Different" szlogent, amely egyértelműen a híres „Think Different" hatását kelti, majd a Steve Jobs által először 1999-ben használt „One more thing" szófordulat iránt adott be védjegykérelmet.

Ezt természetesen blokkolni kívánta az Apple, azonban nem járt sikerrel: az ügyben eljáró bíró szerint a „még egy dolog" szófordulatot elsőként valószínűleg a Peter Falk által alakított Columbo hadnagy tette közismertté, nem Steve Jobs találta ki, így az Apple-nek nincs jogi lehetősége blokkolni a levédetését. Ez még nem jelenti azt, hogy a Swatch ténylegesen megkaphatja azt, erről a releváns szabadalmi hivatalnak kell majd döntenie, de mindenesetre az Apple-nek közvetlenül nincs beleszólása az ügybe.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!