Tönkreteheti a PlayStation 4-et a lemerült CMOS elem

Vágólapra másolva!
Néhány éven belül tönkre mehetnek azok a Sony PlayStation 4 konzolok, amelyekben lemerül a CMOS elem.
Vágólapra másolva!

A játékkonzolok sem tartanak örökké, azonban a jelentések szerint a Sony PlayStation 4 modellek hamarabb papírnehezékké válhatnak az átlagosnál. A beszámolók alapján a Sony előző-generációs konzolja a CMOS elemet használja belső óraként, ehhez a felhasználó nem fér hozzá. A játékok futtatásához pedig működő CMOS elem kell.

A lemerült CMOS elem tehát használhatatlanná teszi a konzolt, az többé nem tud játékokat megnyitni, akkor sem, ha lemezes játékról van szó. A lemerült CMOS elem cseréje megoldja a problémát, de ehhez fel kell nyitni a konzolt, ami nem mindenki számára megoldható.

Forrás: digitaltrends

Ennél is nagyobb probléma, hogy a PlayStation 4 működése csak akkor áll vissza az elem cseréje után, ha az hozzáfér a PlayStation Networkhöz, hogy resetelje a rendszeridőt. Vagyis csak akkor szabad kicserélni a CMOs elemet, ha a PlayStation 4 tud csatlakozni.

Sajnos nincs rá garancia, hogy jóval később is elérhető lesz a PlayStation Network a PS4-ről, elég csak azokra a korábbi jelentésekre gondolni, amelyek a PS3-mal és a PS Vitával voltak kapcsolatosak. Természetesen a Sony firmware-frissítéssel orvosolhatja ezt a kellemetlenséget, hogy ne váljanak a PSN PS4-en való leállása esetén sem e-hulladékká a konzolok.