Hátul is lesz kijelzője az új kínai csúcstelefonnak

Xiaomi Mi 11 Ultra
Hátul is van kijlező a telefonon.
Vágólapra másolva!
8,1 hüvelykes kijelző, nagyon komoly kamerarendszer, hátoldali képernyő és soha nem látott gyorstöltés. Mondhatjuk, hogy a Xiaomi mindent összepakolt a legújabb csúcstelefonjába, ami csak a jelenlegi technológia mellett elképzelhető.
Vágólapra másolva!

Két ütős okostelefont mutatott be a kínai Xiaomi, melyek az eddigiek alapján könnyedén odakerülhetnek piac csúcsára. A Mi 11 Pro és Mi 11 Ultra közül azonban a jelenlegi állás szerint csak az utóbbi, drágább verzió érkezik hozzánk, így talán érdemesebb inkább erre koncentrálni. Habár a Xiaomit jellemzően jó ár-érték aránya miatt szeretjük a Mi 11 Ultra minden szempontból abszolút prémiumtermék, így itt nem kell olcsóságra számítani: hivatalos magyar ára ugyan még nincs, de átszámítva biztosan 400 ezer forint felett lesz.

Forrás: Xiaomi

Ezért azonban minden területen komoly minőséget kapunk majd, kezdve a kijelzővel. Egy WQHD (1440p) felbontású egységről beszélünk, ami a gyártó legújabb AMOLED-technológiájára épül, 120Hz-es képfrissítést tud, és 6,81 hüvelykes méretű. Természetesen támogatja a HDR-t (akár a Dolby Visiont is), a kijelzőket osztályozó DisplayMate-től pedig megkapta a legmagasabb, A+ minősítést, és ha ez nem lenne elég, akkor a legújabb Gorilla Glass Victus üveg védi.

Az OLED-alapú kijelzők egyik gyengébb pontja szokott lenni a maximális fényerő, ami ezúttal nem áll fenn: a Mi 11 Ultra egészen elképesztő, 1700 nittel tud világítani.

Az előlapi kamera 20 megapixeles, és 1080p-s felbontás mellett lehetőséget ad 120 képkocka/másodperces videók rögzítésére is, ha valakinek lassított szelfivideók készítésére fájna a foga. Ennél azonban jóval érdekesebb, amit a hátlapján tartogat a Mi 11 Ultra, több szempontból is.

Forrás: Xiaomi

Egyrészt az 50 megapixeles főkamera a Samsung által készített, jelenleg a piacon legjobbnak ítélt ISOCELL GN2-es szenzorát használja, a pixelek összevonásával pedig 2,8 mikronos képpontméretet tud elérni, amihez foghatót eddig telefonban nem láthattunk. Emellé tovább két 48 megapixeles kamerát tartogat a készülék, melyek a szintén kiemelkedő Sony IMX586 szenzort használják, és amik közül az egyik egy 128 fokos ultraszéles látószögű egység, a másik pedig telefotó lencse, ami periszkópos megoldással működik, és 5x-ös hagyományos, valamint akár 120x-os hibrid zoomra is képes. Ezek mellé társul be segéderőnek a mélységérzékelős egység, ami főleg portrék készítésénél fejti ki jótékony hatását.

Minden annyira jól működik a gyakorlatban, hogy a kamerák szakmai tesztelésével és rangsorolásával foglalkozó DXOMark toplistáján rögtön az élre is ugrott a Mi 11 Ultra.

De a készülék hátulja tartogat még meglepetést, ugyanis a kamerák mellett találunk egy pici, 1,1 hüvelykes AMOLED-kijelzőt.

Forrás: Xiaomi

Ez természetesen nagyon jól fog jönni akkor, ha a hátlapi kamerával készítenénk szelfiket (ami így nyilván ezerszer jobb minőségű lesz, mint az előlapi), de arra is van lehetőség, hogy a főkijelző lekapcsolása mellett csak a hátsót használjuk, spórolva így az akksival.

A Xiaomi szerint így 10%-os töltöttség mellett is akár még 55 óráig húzhatja a telefon.

De ha már itt tartunk, az elsőségek és a rekordok az akkumulátor területén is folytatódnak. Az 5000 milliamperórás akksi korábban telefonban még nem látott szilícium-dioxid anódot használ, amitől könnyebb és kisebb lehet, és 67 wattos gyorstöltésre képes vezetékkel és vezeték nélkül egyaránt!

Hátul is van kijelző a telefonon Forrás: Origo

Hardveresen hozza az idei kötelezőt a Mi 11 Ultra. A központi processzor a jelenleg elérhető legerősebb Snapdragon 888, memória tekintetében készül 8 és 12 gigabájtos verzió (hozzánk elvileg csak ez utóbbi jön), a tárhely pedig egységesen 256 gigabájt. Az ujjlenyomat-olvasót a képernyőbe építették, a hangszórókat pedig a Harman/Kardon szakértette meg.

A Mi 11 Ultra hazai megjelenési dátuma még bizonytalan, ár tekintetében pedig 1200 eurónak megfelelő magyar forint környékére lehet számítani.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!