Nem világos, hogy mi lesz a Cyberpunk 2077 online spinoffjával.

Jelentős átszervezést és újrafókuszálást jelentett be a lengyel CD Projekt RED, a Cyberpunk 2077 katasztrofális rajtját követően átfogó és szisztematikus változtatásokat kíván végrehajtani a dolgozók munkakörülményeinek javítása, továbbá a jövőbeli játékainak fejlesztési módszerei terén.

The Witcher 3: Wild HuntForrás: CD Projekt

A tájékoztatás szerint a vállalat mostantól nem egy, hanem kettő nagy játékot fog szimultán fejleszteni, részben emiatt pedig felvásárolja a Cyberpunk elkészítésén éveken át besegített Digital Scapes fejlesztőstúdiót is. A CD Projekt a Cyberpunk és a The Witcher szériákon fog egyszerre dolgozni, és ugyan ezek alapvetően egyjátékos, big budget akció-szerepjátékok maradnak, de mindenképp szeretne online komponenseket csempészni beléjük.

A mostani változtatások következményeként a Cyberpunk 2077 multiplayer spinoffjának sorsa jelenleg kérdéses: Adam Kiciński ügyvezető igazgató nem fogalmazott tisztán a projekt kapcsán, de a korábbi tervektől eltérően garantáltan nem ez lesz a CD Projekt következő nagy játéka. Még az sem lehetetlen, hogy konkrétan elkaszálták.

A közeljövőbeli tervek kapcsán a CD Projekt elmondta, hogy az idei év második felében a The Witcher 3: Wild Hunt és a Cyberpunk 2077 is következő generációs patcheket kapnak, azaz visszafelé kompatibilitási módban való futás helyett közvetlenül támogatni fogják a PlayStation 5 és az Xbox Series gépeket, megpróbálják majd minél jobban kihasználni azok képességeit.

A kettő közül a The Witcher 3 frissítése mondható az érdekesebbnek, ezért a CD Projekt helyett a játék switches portját is készített Saber Interactive felel. A next-gen változat többek közt ray tracinget és egyéb technikai fejlesztéseket hoz majd, a számítógépes játékosok ingyenes patchben kapják majd meg az újításait.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!