Megszűntek a Cortana mobilappjai

cortana xbox microsoft
Vágólapra másolva!
Már csak a Windows 10-ből érhető el a hangasszisztens.
Vágólapra másolva!

Hét évvel a szolgáltatás leleplezését követően használhatatlanná váltak a Microsoft Cortana hangasszisztens Android és iOS rendszerekre készült kliensprogramjai. Innentől kezdve a támogatott országokban élő fogyasztók legfeljebb a Windows 10-en keresztül használhatják a Cortanát, plusz a benne tárolt emlékeztetők és listák a Microsoft To Do appon át is elérhetőek maradtak.

Cortana a Halo videojátékban Forrás: Microsoft

A lépés nem okozott meglepetést, a Cortana mobilappjainak leállítását tavaly júniusban jelentette be a Microsoft, miután 2019-ben úgy döntött, hogy mégsem kíván közvetlen riválist állítani az Apple Sirinek, az Amazon Alexának és a Google Asszisztensnek. Helyette a Cortanát az előfizetéses Microsoft 365 irodai csomag kisegítő szolgáltatásává kezdte átalakítani, átfókuszálta az üzleti ügyfelek segítésére.

Jó eséllyel csak idő kérdése, hogy a Cortana a Windows 10 fogyasztói változatából is eltűnjön, még a Windows 10 May 2019 Update frissítésben kikerült egy dedikált alkalmazásba az operációs rendszer Tálcán lévő keresőmezőjéből. Ez hazánkban persze nem volt feltűnő, hiszen hivatalosan soha nem volt elérhető itthon a Cortana.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!